Modernizare scoala gimnaziala in satul Stremt, comuna Stremt, judetul Alba


Cod proiect:121002

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Obiectivul general al proiectului si scopul principal al acestuia se refera la cresterea nivelului de educatie care reprezinta un factor-cheie al dezvoltarii nationale, determinand in mare masura activitatea economica si productivitatea, precum și mobilitatea fortei de munca, creand premisele, pe termen lung pentru existenta unui nivel mai ridicat de trai și de calitate a vietii. Tinand cont de  tendințele demografice negative, profilul educational al populatiei este o condiție esentiala pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Acest deziderat nu se poate realiza fara o infrastructura adecvata/corespunzatoare ciclurilor educationale. Infrastructura educationala este esențiala pentru educatie, dezvoltarea timpurie a copiilor, pentru construirea de abilitati sociale și a capacității de integrare socială. Primaria Stremt si-a asumat prin strategia locala atingerea acestui obiectiv realizand prin investitia propusa primul pas respectiv modernizarea scolii gimnaziale din satul Stremt care asigura educatia a unui numar de 177  de elevi in prezent.

Scopul principal al proiectului consta in asigurarea cresterii accesului, calitatii si atractivitatii educatiei de calitate si cresterea gradului de participare a elevilor in invatamantul primar si gimnazial din comuna Stremt, satul Stremt, judetul Alba.

Obiectivele specifice ale proiectului

Modernizarea si dotarea corespunzatoare a infrastructurii educationale pentru invatamantul general obligatoriu respectiv Scoala gimnaziala Stremt cu clasele I-VIII.

Rezultate asteptate

1. Realizarea conditiilor pentru o educatie de calitate si cresterea gradului de participare in programul de invatamant pentru elevii

ciclului primar si gimnazial din localitatea Stremt, comuna Stremt prin lucrari de interventie asupra cladirii scolii gimnaziale

clasele I-VIII din satul Stremt si dotarea corespunzatoare a salilor de clasa. Numarul total de participanþi la procesul educaþional

în scoala gimnaziala Stremt : 177 de elevi din care 81 de fete si 96 de baieti domiciliati pe raza comunei Stremt. Din efectivul de

mai sus 2 persoane cu dizabilitati : 1 fata si 1 baiat 177 persoane din categorii dezavantajate : toti elevii sunt domiciliati in spatiul

rural.

Proiectul “ MODERNIZARE SCOALA GIMNAZIALA IN SATUL STREMT, COMUNA STREMT, JUDETUL ALBA”, cod MySMIS 121002, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020   a fost implementat de către COMUNA STREMT și are o valoare totală de 2,368,949.14 lei, din care 2,306,000.00 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Proiectul s-a derulat în perioada 05.01.2018 si 31.05.2023. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Obiectivul general al proiectului si scopul principal al acestuia se refera la cresterea nivelului de educatie care reprezinta un factor-cheie al dezvoltarii nationale, determinand in mare masura activitatea economica si productivitatea, precum si mobilitatea fortei de munca, creand premisele, pe termen lung pentru existenta unui nivel mai ridicat de trai si de calitate a vietii. Tinand cont de tendinþele demografice negative, profilul educational al populatiei este o conditie esentiala pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Acest deziderat nu se poate realiza fara o infrastructura adecvata/corespunzatoare ciclurilor educationale. Infrastructura educationala este esentiala pentru educatie, dezvoltarea timpurie a copiilor, pentru construirea de abilitati sociale si a capacitaþii de integrare sociala. Primaria Stremt si-a asumat prin strategia locala atingerea acestui obiectiv realizand prin investitia propusa primul pas respectiv modernizarea scolii gimnaziale din satul Stremt care asigura educatia a unui numar de 177 de elevi in prezent. Scopul principal al proiectului consta in asigurarea cresterii accesului, calitatii si atractivitatii educatiei de calitate si cresterea gradului de participare a elevilor in invatamantul primar si gimnazial din comuna Stremt, satul Stremt, judetul Alba.

Principalele rezultate obținute în urma implementării proiectului constau în realizarea condiţiilor pentru o educaţie de calitate şi creşterea gradului de participare în programul de învăţământ pentru elevii ciclului primar şi gimnazial din localitatea Stremţ, comuna Stremţ prin lucrări de intervenţie asupra clădirii şcolii gimnaziale clasele I-VIII din satul Stremţ şi dotarea corespunzătoare a sălilor de clasă. În prezent beneficiază de investiţia realizată un număr de 177 de elevi din care 81 de fete şi 96 de băieţi domiciliaţi pe raza comunei Stremţ. Din efectivul de mai sus 2 persoane cu dizabilităţi : 1 fată si 1 băiat .

Obiectivele specifice ale proiectului

Modernizarea si dotarea corespunzatoare a infrastructurii educationale pentru invatamantul general obligatoriu respectiv Scoala gimnaziala Stremt cu clasele I-VIII.

Date de contact beneficiar:

UAT COMUNA STREMT, JUDEŢUL ALBA

517014 Stremt, strada Principala, nr.99, CF: 4562184, Tel/Fax: +40 744569142;  +40 258848101,

 E-mail: primaria_stremt@yahoo.com


3 comentarii

trustlink.ro · 15 martie 2024 la 7:16

Sunt mandru sa fac parte din aceasta comunitate care se implica activ in educatia copiilor si sustine proiecte care asigura un viitor mai bun pentru generatiile urmatoare. Modernizarea scolii gimnaziale din satul Stremt nu este doar o simpla lucrare de reabilitare, ci un proiect care vine cu multiple beneficii pentru comunitatea locala. Acesta va oferi copiilor un mediu mai adecvat si mai atractiv pentru invatare si dezvoltare, contribuind la cresterea accesului si calitatii educatiei in comuna Stremt. Felicit primaria si impartasesc cu dragas de succes in realizarea acestui proiect si sunt convins ca va avea un impact pozitiv de lunga durata asupra comunitatii locale.

card recenzii google · 25 martie 2024 la 14:44

Prin acest proiect, primaria Stremt isi onoreaza angajamentul de a sustine invatamantul si dezvoltarea copiilor din comunitate, asigurandu-le conditiile necesare pentru o educatie de calitate. Felicitari pentru initiativa si efortul depus pentru a moderniza scoala gimnaziala din satul Stremt, care va avea un impact pozitiv asupra viitorului tinerilor din aceasta zona. Sper ca acest proiect sa fie doar inceputul initiativelor si investitiilor din partea autoritatilor locale in privinta educatiei si dezvoltarii comunitatii din comuna Stremt.

Escorte365 · 17 aprilie 2024 la 9:06

Sunt extrem de bucuros sa vad ca primaria Stremt a luat in considerare nevoia de modernizare a scolii gimnaziale din satul Stremt. Educatia este esentiala pentru dezvoltarea si prosperitatea unei comunitati si sunt convins ca aceasta investitie va avea un impact semnificativ asupra vietilor copiilor si tinerilor din comuna Stremt si din judetul Alba. Este o initiativa laudabila si sper ca prin acest proiect sa se asigure conditii moderne si atractive pentru educatie, astfel incat elevii sa aiba acces la o invatamant de calitate. Felicitari pentru initiativa si mult succes in implementarea proiectului!

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *