Despre noi

Stremt (în maghiară: Diód, în germană: Nussschloss) este o comună în județul Alba, Transilvania, România, formată din satele Fata Pietrii, Geoagiu de Sus, Geomal si Stremt (resedinta).

Demografie

Conform recensământului efectuat în 2011, populatia comunei Stremt se ridică la 2.418 locuitori, în scădere fată de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.822 de locuitori.[1] Majoritatea locuitorilor sunt români (96,73%). Pentru 2,73% din populatie, apartenenta etnică nu este cunoscută.[2] Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocsi (95,66%). Pentru 2,77% din populatie, nu este cunoscută apartenenta confesională.

Politica si administratie

Comuna Stremt este administrată de un primar si un consiliu local compus din 11 consilieri. Primarul, Traian Stefan Popa[*], de la Partidul Social Democrat, a fost ales în 2008. Viceprimarul Comunei Stremt este dl.Simion Cosmin Cetean. Secretarul Comunei Stremt este dna. Buda Olimpia-Viorica. Începând cu alegerile locale din 2016, consiliul local are următoarea componentă pe partide politice:[6]. Partid Consilieri Componenta Consiliului Partidul Social Democrat 7 Partidul National Liberal 4